14 december 2015

YEZ-Award 2015 -2016

Als initiatiefnemer en ontwikkelaar van de TenderTest en bijbehorende onderneming ben ik genomineerd voor de YEZ-award 2015 – 2016. Dit traject helpt mij te professionaliseren als beginnend ondernemer door middel van workshops, netwerkbijeenkomsten en actieve coaching door twee ervaren ondernemers.

De YEZ-award is een jaarlijks terugkerende competitie waarbij studenten of pas afgestudeerden van Zuyd hun idee voor een eigen onderneming uitwerken. Het is een stoomcursus van een aantal maanden, waarbij je hulp krijgt in de vorm van inloopsessies met experts, workshops, trainingen en persoonlijke coaching.
Studenten van Zuyd hebben meer dan genoeg ideeën. In 2015 waren er bijna zestig aanmeldingen. Uit achtentwintig selectiegesprekken werden tien ideeën genomineerd. De concepten zijn divers, de deelnemers zijn enthousiast en gemotiveerd. In vier maanden tijd helpen wij de genomineerden om hun idee om te zetten naar een plan. Ze kunnen kiezen uit verscheidene workshops, gesprekken met coaches en is er regelmatig de gelegenheid om hun netwerk op te bouwen. Uiteindelijk pitchen ze hun idee voor een jury. Het meest kansrijke idee wint onder andere een bedrag dat gelijk staat aan een jaar collegegeld.
YEZ-award website